Abdurrahim Şerif Beygu, 1895 yılında Erzurum’da doğdu. İlköğrenimini Erzurum İdadisinde yaptı. Erzurum’da haftada iki defa çıkan Albayrak Gazetesi’nde mürettiplik yapmaya başladı.
Birinci Cihan savaşında Erzurum’un Ruslar tarafından işgali sırasında, İç Anadolu’ya başlayan göç akınına Beygu ailesi de katılmış, Sivas’ta duraklamışlardır. Sivas’ta Vilayet Matbaası’nda mürettiplik işine başlamış, ayni zamanda Sivas Muallim Mektebi’nde açılan muallim (öğretmen) yardımcılığı kursuna devam ederek kursu başarıyla tamamlamıştır. İlk olarak Erbaa’ya öğretmen yardımcısı olarak tayin edilmiş, bir yıl sonra Konya Muallim Mektebine kaydını yaptırarak okumuş ve muallim olmuştur. Bir çok yerde ilkokul öğretmenliği yapmış, bilahare Erzurum Sultanisi İptidai Kısım öğretmenliğine nakledilmiştir. Maarif Nezaretinin emri üzerine bir heyet tarafından yapılan imtihana girerek başarılı olmuş, tarih ve coğrafya öğretmeni olarak Erzurum Erkek Muallim Mektebine atanmış, bu görev de sekiz sene kalmıştır.
Abdurrahim Şerif Beygu, Erzurum’da bulunduğu sekiz sene içinde verimli çalışmalar yapmış, Ahlat Kitabeleri ve Erzurum Tarihi gibi kıymetli eserlerini bu zamanda hazırlamıştır.
1942 senesi sonlarında hastalığı sebebiyle Eskişehir Lisesi’ne naklini istemiş, Eskişehir’de 49 yaşında iken vefat etmiştir. Mezarı Eskişehir’dedir.
A.Şerif Beygu’nun eserleri;
1- Ahlat Kitabeleri – 1932,
2- Erzurum Tarihi Anıtları ve Kitabeleri – 1936
Bibliyografya
M. Çelik, Erzurum Kitabı
Z.Başar, Erzurum’un 54 Müellifi